Storstädning

Idag har jag varit igång och städat hela dagen! Jag började i mitt rum, forsatte hos kaninerna och avslutade i det ena yngelakvariumet som hade ganska så mycket alger i sig. Nu finns det inte mycket kvar att städa, så jag sitter och är ganska sysslolös för stunden. Egentligen borde jag byta vatten i 200 litrarn och plantera lite olika växter som jag har ryckt upp från diverse akvarium. Dem har luggit och skvalpat i en hink i ett par dagar, och jag tror inte att de uppskattar det.
Tänkte visa dessa nya bilder på Koopa, där det verkligen syns att hon är butterfly tecknad.
Förut idag kom jag även att tänka på att jag har både silikon och glasskivor för att bygga två 30 liters akvarium. Det är kanske dags för mig att ta och bygga mig ett par akvarier av det. Det vore kul att ha räkor och vildguppys i ett av dem, och kanske ha det andra som lekavkarium för bettorna.
Har två uppdateringar om 200 liters akvariumet: Först och främst fick jag plocka ur en död sorgmanteltetra för några dar sen. Inte kul... nu finns det bara sex stycken kvar. Den andra saken var att jag såg att någon av herrarna har byggt ett litet skumbo, jag misstänker att det var den lilla turkosa plakat hanen. Jag får hålla lite utkik tror jag.

Guppys

Jag märkte att jag inte gett mina fina guppys någon plats i bloggen ännu, så det ska det bli skärpning med! ;) Jag har tre olika teckningar, två olika gula som jag har fött upp själv och dem hanarna går i ett sällskapsakvarium med mollys, utan guppyhonor. Sen har jag även en liten röd hane med skuggad kropp och inte alls lång stjärtfena. Han är för tillfället min enda avelshane och han går tillsammans med honorna. Här nedan kommer ett exempel på varje teckning som honorna har.

Yngel uppdatering

Har tagit ganska mycket bilder på Kull 2, som jag tänkte att det kanske vore kul att visa. Det kommer nog bli mycket bebis bilder nu ett tag framåt, med tanke på att jag äntligen fått hem mitt lilla objektiv och eftersom det är så spännande när ynglen får färg.
Jag slänger även in en bild på mitt lilla favorityngel. (Låt oss anta, utan någon vetenskaplig grund, att det är en hona :P) Anledningen till hon är min favorit, är att hon var den första jag kunde skilja från mängdenn. Dels för att hon har mörka ögon, dels för att hon har skuggade fjäll och dels för att hon är en av de största ur kull 1, och även en av de första att få färg. Namnförslag? Kallar henne än så länge no.1 )favorisering eller vad? ;))

Fixat litegrann

Idag och igår har jag fixat med lite olika saker som har behövts göra, bland annat bytt en massa vatten i 200 litrarn, vilket betyder att jag har fått springa upp och ner för trappan balanserandes med hinkar fyllda till bredden. Jag har även rensat ur andmat ur guppy akvariet, vilket jag gör i sluss-system för att inte få med några yngel: först håvar jag försiktigt upp de gröna små odågorna, sen lägger jag dem i en genomskinlig plastmugg och ser noga till att det inte är några yngel i. Sen häller jag ner det i en svart skål, och silar det sedan genom fingrarna när jag försiktigt häller ner det i dammen. Det här borde jag egentligen göra minst en gång i veckan, kanske t.o.m oftare, men det blir sig gärna mer sällan.
Jag har även flyttat ur de största kampfiskynglen ur kull nr 1. Jag flyttar dem i hink eftersom jag är så hiskeligt mesig när det gäller småfisk i plast påsar. Har hänt ett par gånger när jag har flyttat guppyyngel och corydora yngel att det blivit fisk kvar i påsen efter att jag har tippat ur de andra. Änsålänge har jag märkt det och kunnat få ur dem med en gång (vad jag vet... :P) Men jag är så rädd att jag några dagar senare ska hitta en torkad liten fisk. tyvärr blir det lite krångligare att flytta dem med hink, för det tar ju plats. Och den ska helst stå på samma plan som det nya akvariumet,  så att det inte blir temperatursskillnader. Alternativt att man har en liten burk som man kan ha flytande i det nya akvariumet. Sen är det ganska så mycket som vanligt: ha i lite vatten från det nya avkariumet till firrarna ungefär 1 gång/15 minuter. Har ingen bild på den nya byttan, men det kan nog fixas imorgon. Den är på 50 liter iallafall. Ha en riktigt go Fredag!

Platyyngelns olika färger

Jag vet inte alls hur intresserade ni är av mina andra fiskar, men ni får stå ut ;) Jag har under dagen pysslat mycket med kameran, och blandannat försökt ta bilder på mina små platy yngel. Jag måste erkänna att platysarna är mycket svårare att plåta än kampisbebisarna, för dessa små krabater är så himla livliga. De står mycket sällan still i mer än tre sekunder, och då har jag precis hunnit fokusera på dem x)
1; Vit dalmatin 2; gul dalmatin
3; gul dalmatin(annan kull än 2;) 4; orange
5; gul/grön calico 6; orange calico
7; ljust röd 8; korall platy

Jag har haft platys i knappt ett år och de tog snabbt över mina guppyavelsplaner. Förutom de färger jag redan nu har så står bleeding heart/tiger, silver wagtail och viltformer på min önskelista. Jag har nu ett akvarium med gul och vit dalmatin platys där de går tillsammans med gold dust mollys, och ett akvarium med guppymix, ett par crystal räkor och en härlig mix med platys, de flesta i olika röda och orangea nyanser med eller utan calico och dalmatin mönster. Där har jag kvar några vita dalmatiner också. I det akvariumet är det ett riktigt kryller av guppy och platy yngel i alla tänkbara storlekar.

Kull 2 (Cremen x Crullo)

Jag har studerat mina yngel väldigt noga nu de sista dagarna, och kan se skillnad på flera uttav de. De i kull 1 är rättså lätta att se skillnad på, men även någon ur kull 2 kan jag skilja ut från mängden. Det är en sak som oroar mig speciellt för kull 1, och det är att de växer så olika, så jag har berett en 50 liters balja där jag till helgen ska slänga i de allra största ur kull 1 så minstingarna får en chans att växa ikapp.
Jag är väldigt förväntansfull på färgerna i kull 2, jag hoppas verkligen att det blir någon orange. På den sista bilden ser det ju ut som att så är fallet, fast det kan än så länge bara vara bleka röda stänk. Ska fixa lite med platy bilder nu :)

Bild på Problemakvariumet

Jag kom på att jag tidigare har lovat en bild på hur problem akvariumet ser ut efter att jag renovererade om det, så här har ni en bild. I ärlighetens namn har jag ändrat ännu mer nu, så en mer uppdaterad bild kommer så småningom dyka upp, men det här duger för tillfället. Det som har hänt sen den här bilden togs är att jag har planterat vattenpest, vattenspikblad och en växt från trädgården som är bra märklig. Först levde den som krypare i trädgården. Sen planterade vi den bredvid dammen och den kröp in i dammen där den växer som en flytande stängel växt. Och nu sitter den i akvariet och gör nya skott och blad.

Kampfiskyngel Kull 1 (Mímí x Ladybird)

Jag har äntligen fått tillbaka mitt standardobjektiv och har nu både fotat och filmat kampfiskynglen. Här får ni ett litet smakprov på hur kampfiskynglen i kull nr 1 ser ut. De är 7 veckor nu, och de växer i en aldelles lagom takt enligt mig.

Båda kampfiskynglen går tillsammans med C. Aeneus yngel. Jag brukar försöka ha ett par guppy yngel eller C. yngel som är vana vid att äta flingfoder tillsammans med mina kampfiskyngel för att de ska "härmas" och tidigt acceptera tråkig föda som inte rör sig. Kollade över det och såg att kampfiskynglen blev i stort sett lika glada över flingfodret som för artemian. Det är plus/minus 15 yngel i varje kampfiskkull. Det här är en metod jag verkligen vill tipsa om :)
Sådär, nu har ni ett ungefär på hur ynglen ser ut. Ska snart visa bilder på kull 2, behöver bara sätta mig med kameran och fixa lite bättre bilder. De fyra största kan man lätt skilja på redan nu, vilket jag tycker är kul. ge gärna namntips :) Ha en lysande dag!

Cremens utveckling

Hejsan hoppsan! Jag har gått igenom lite gamla bilder och hittade rättså många på en hona ifrån min första kull. Hon heter Cremen och jag har både använt henne och hennes dotter i avel nu. Hon hade en ganska interessant utveckling, och jämfört med de andra i kullen som var röd/turkosa så tog det lång tid innan jag kunde säga säkert vilken färg hon hade. Tack vare hennes sena utveckling i färg så är jag fortfarande inte hundra procent att särskilt en av hennes döttrar, LadyBird, är fullt utvecklad.

Vi detta laget visste jag inte säkert att hon skulle förbli ljus, för jag hade ett par yngel som varit i samma ljusa färg länge, och sedan helt plötsligt bytt till turkos färg.

När hon var ca 3 månader kunde man i vissa ljus skymta en turkos nyans på hennes fenor, men fortfarande var det röda så svagt att det gick förbi omärkt.

Sen gick det ganska snabbt och hon fick lite mer rött i de innersta kanterna av fenorna. Det skulle ta ytterligare några månader innan hennes sanna färgteckning skulle kunna avslöjas.

Den röda utvecklingen av färg skedde långsamt och efter några månader var hennes fenor fullt röd/blåa. Hon skulle senare även få en starkare gul färg på kroppen än på bilden här över.